صنعت معدن

صنعت معدن

 

معادن تأمین کننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع می‎باشند و در خود کفایی صنعتی و درآمد سرانه یک کشور، نقش تعیین کننده ای دارند. بهره برداری، کشف و استخراج در معادن ایران به دوران باستان برمی­گردد. طبق این ادعا باستان شناسان معتقدند که اولین بار مس در ایران شناخته و مورد استفاده قرار گرفته است. اکتشاف معدن ایران به طریق علمى از ۱۳۱۸ شمسی آغاز گردید و در ۱۳۷۵ شمسی در سطح کشور ۱٫۲۵۷ تعاونى معدن به ثبت رسیده است. در حال حاضر نیز ایران با داشتن بیش از 57 میلیارد تن ذخایر قطعی و احتمالی، با تنوع بیش از 64 نوع ماده معدنی در رده 15 کشور برتر معدن‌ خیز جهان قرار دارد.

اساسی‏ترین محور در بخش معدن، سرمایه­گذاری و تأمین زیرساخت­‏های مورد نیاز تولید است که از ضرورتهای افزایش تولید ملی نیز بشمار می رود. باید به این نکته اذعان کرد که سهم معدن در اقتصاد ایران بطور غیر مستقیم بسیار بیشتر از تجارت و حتی صنعت است. بطوریکه حجم عظیم اقدامات معدنی سبب رونق حمل و نقل می‏شود. درصورتی صنعت فولاد، سیمان، صنعت سنگ، کارخانه‏های سرب و روی و نظایر آن در کشور سود آورند که فعالیت‏های متعدد معادن در ایران به عنوان تأمین کننده اصلی ماده اولیه آن است.

در این صنعت با توجه به حیاتی بودن مسئله تولید پیوسته و بدور از توقف های ناخواسته، کیفیت در سیستم ها و اجزاء و همچنین تجهیزات مرتبط با آنها بسیار مهم می باشد بطوریکه برخی از شرکتها فقط به طور خاص تولیدات خود را برای این صنعت سفارشی سازی کرده اند.

صنعت معدن و فرآوری مواد معدنی جهت انتقال مواد و قدرت، نیاز فراوانی به گیربکس­ها و نوار نقاله­ها دارد. شرکت کنترل فرآیند پویا با داشتن نمایندگی انحصاری شرکت های تولید کننده موتورگیربکس­ و نوار نقاله از برندهای برتر دنیا، امکان تأمین تجهیزات خاص موردنیاز صنایع معدنی را فراهم می­سازد.